Nevelés. Természetesen

Bölcsődénk

A bölcsődei nevelés-gondozás célja a családban nevelkedő kisgyermek számára a családi nevelést segítve, napközbeni ellátás keretében a gyermek fizikai-és érzelmi biztonságának és jólétének megteremtésével, feltétel nélküli szeretettel és elfogadással, a gyermek nemzetiségi/etnikai hovatartozásának tiszteletben tartásával, identitásának erősítésével kompetenciájának figyelembe vételével, tapasztalatszerzési lehetőség biztosításával, viselkedési minták nyújtásával elősegíteni a harmonikus fejlődést. 

 

Bölcsődénk 1962 óta fogadja a 1-3 év közötti gyermekeket. Kisgyermeknevelőink a legnagyobb odafigyeléssel, a szakma iránti elhivatottsággal, megfelelő szakmai képesítéssel gondozzák, nevelik az ide járó csemetéket. Nagyon fontos szerepet kap a „saját gondozónő” rendszer. Egy kisgyermeknevelő maximum 6 kisgyerekkel foglalkozik. Ezáltal sokkal mélyebb, meghittebb, biztonságosabb kötődés alakul ki kettejük között, ami nagyon fontos a kisgyermeknek és az édesanyának is. Biztonságban tudhatja legféltettebb kincsét. 

Négy csoporttal működünk, minden csoportban két kisgyermeknevelő és egy technikaidolgozó (dadus néni) dolgozik. 

Fontos számunkra, hogy a családokkal szoros, bizalmon alapuló kapcsolat alakuljon ki, ezzel is segítve munkánkat. 

 

Évente több családi programot is szervezünk: Mihály nap, karácsonyi hangulatdélután, Gyerekek és Apák napja, emellett szervezünk szülőcsoportos beszélgetéseket melyeken mindig egy adott aktuális problémáról beszélgetünk családias légkörben. 

Rendelkezésünkre áll tornaterem, ahol mozgásigényüket elégíthetik ki, só szoba, ami a betegségek megelőzésében nyújt nagy segítséget. 

Szabadlevegőn való tartózkodást biztosítja a gyermekek korának megfelelően kialakított udvar, terasz. A nyári nagy melegekben pancsolóban hűsölhetnek a gyerekek. 

Számunkra elsődleges szempont, hogy a gyerekek nagyon jól, biztonságban, szeretetben érezzék magukat, ezáltal megnyugvást adva a szülőknek is. 

Aktuális

Befizetés
2019. márciusi befizetés
Fazék híradó
E heti menünk
Mikulás
2018. december 6.
Mihály napi képek
2018.09.29.
Mókuska csoport
Pillanatképek