Szolgáltatások

A Vadgesztenye Református Óvoda-Bölcsőde kívül-belül felújított épületben, a gyermekek biztonságos és kulturált elhelyezésére maximálisan alkalmas környezetben várja a csemetéket.

A csendes utcácskában álló intézményünk néhány olyan, az élmények gazdagítását, a gyermekek egészségét szolgáló helyiséggel és eszközzel is rendelkezik, melyek egy óvodában igazán különlegesek, és melyeket a ránk bízott gyermekek rendszeresen használhatnak.

 

Zárt sajátkert

Intézményünk 5800 m² gondozott, részben füves, részben dísznövényekkel beültetett, ápolt kerttel rendelkezik.

A gyermekek igényeihez igazított, alapvető balesetvédelmi szempontoknak megfelelő kert a hagyományéltető programjaink színhelye, valamint minden évszakban a szabadfoglalkozások tere.

Medence

Saját, vízforgatós medencével rendelkezünk, mely a nyári hónapokban a gyermekek által a kerti foglalkozások alkalmával szabadon használható.

A medence kialakítása, vízmélysége egyaránt alkalmazkodik a kisgyermekek igényeihez. A bölcsődében párakapukkal biztosítjuk a kicsik hűsölését.

Étkeztetés

Külső szolgáltató segítségével oldjuk meg a gyermekek naponta többszöri étkeztetését, igény esetén diétát is tudunk biztosítani.

A mindenkori menüről a Fazékhíradó menüpont alatt kaphatnak aktuális tájékoztatást a szülők.

Saját kültéri kemence

Az épített, tradicionális kültéri kemencénk több, hagyományosan megrendezésre kerülő programunk állandó kelléke, használata esetenként fő programpont, több rendezvényünk ennek használata köré épül.

Karácsonykor mézeskalácsot, húsvétkor kalácsot, családirendezvényeken pogácsát sütünk.

Hagyomány­éltető és fejlesztő­programok

A napirendbe illesztett állandó foglalkozásaink mellett több fakultatív program is szolgálja a gyermekek óvodai és bölcsődei életét.

Mindezekről bővebb információt adunk a Foglalkozások menüpont alatt.

Sószoba

Intézményünkben sószoba található, mely térítésmentesen vehető igénybe, preventív célokat szolgál, a téli program szerves része.

Ezen felül ez a helyiség biztosít kulturált környezetet a fakultatív hittanóráknak.

Tornaterem

Az óvoda saját, 71,2 m² alapterületű sportpadlós, bordásfalakkal felszerelt tornateremmel rendelkezik.

Zordabb időjárási körülmények esetén is lehetővé teszi a gyermekek mozgásigényének kielégítését, és biztonságos helyszínt biztosít a heti néptánc foglalkozásoknak, táncházaknak, farsangi mulatságoknak.