Vélemények

Számunkra az egyik legfontosabb visszacsatolás a szülők véleménye.

Ezt csupán a gyermekektől kapott mosolyok, nevetések és élményektől vagy érdeklődéstől csillogó szemek előzik meg. Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk érkező szülői véleményekből közzé tegyünk néhányat – természetesen a véleményezők hozzájárulásával.

 

Mi tetszett a legjobban az itt töltött idő alatt?

Kislányunknak nem volt ismeretlen az ovi, amikor megkezdte a kiscsoportot, ugyanis ebben az intézményben járt bölcsődébe is. A bölcsődés nénik fokozatos átszoktatása nagy terhet vett le a vállunkról, előnynek éltük meg azt, hogy gyakorlatilag 1 nap alatt beszokott az óvodába. Az élet minden területén fontos a megfelelő kommunikáció, és úgy hiszem, hogy az óvó nénikkel ez maximálisan megvalósult már a kezdetektől. Nagyon szimpatikus volt, hogy Fanni néni még a kezdés előtt időt szánt ránk, szülőkre és külön elbeszélgetett velünk, ezzel is elősegítve, hogy jobban megismerje a csemeténket és minket is. A családlátogatás alkalmával a közvetlenség és a kedvesség, amit tanúsítottak rendkívül szimpatikus volt a kislányunknak, így ez is hozzájárult, hogy örömmel és nem ismeretlenül lépte át az óvoda küszöbét. Ami számomra mindent elmond és bizonyít, az, hogy kislányunk az első nap óta lelkesen és boldogan jár az óvodába. Rengeteg plusz program biztosítja, hogy megfelelő mennyiségű inger és élmény érje a gyerekeket (játékos angol, kirándulások, bábszínház, táncos programok, uszoda), a közös családi-óvodai programok (kézműves foglalkozások, karácsonyi, farsangi és szüreti programok, nyílt napok, anyák-apák napi műsorok) pedig színesebbé teszik az itt töltött időt. A csoportban együtt ünnepelt születésnapok azt mutatják, hogy mindenki ugyanolyan fontos szerepet tölt be a csoportban, és összecsiszolja a közösséget. A hagyományőrző tevékenységek, a hagyományok ápolása (történjen ez rendezvény keretében, vagy elég, ha csak az óvoda által sugárzott képről beszélünk) talán az érdekességük folytán is lekötik a kicsiket és a nagyokat is, illetve megfelelő alapot és hátteret biztosítanak ahhoz, hogy kialakuljon bennük egy magasabb szintű, „hovatartozás érzés”, ami később az iskolában is elő fog jönni és nagyobb szerepet fog kapni. Személy szerint nekem az is nagyon szimpatikus, hogy lehetőség van egyéb fakultatív programra, például plusz torna, sakkszakkör, ott helyben. Zsuzsa néni és Fanni néni nagyon jó páros a tanításban és gondozásban – amennyiben bármilyen probléma felmerül, szólnak a szülőknek, ha szükséges, de magabiztosságuk és időbeni fellépésük az ilyen helyzetekben sokszor már maga is elég a megoldáshoz. Soha nem fordult elő, hogy nem tudtunk volna valamit megbeszélni az óvó nénikkel, biztos voltam abban, hogy kislányom a legmegfelelőbb és szerető közegben van.
A Vadgesztenye óvoda mindent megtestesít, ami ahhoz kell, hogy egy lélekben és testben is egészséges, boldog, kiegyensúlyozott kislány kilépvén az óvoda melengető öleléséből jó élményekkel és tapasztalatokkal felvértezve, magabiztosan kezdje el az általános iskola első osztályát. Nem tudunk elég hálásak lenni ezért a csodálatos időszakért, KÖSZÖNJÜK!

Melyik volt Linus kedvenc napja az oviban?

Linus kedvenc napjai közé egyértelműen a karácsonyi és a farsangi készülődéshez köthetők. Külön kiemelte, a meghitt karácsony közeli programokat, a mendikát, amikor a kis műsorukat elő tudták adni a gyerekek, és a családi kézműves foglalkozásokat, amikor együtt valami szépet alkottunk (pl. kopogtató). A farsangi mulatság, a különböző jelmezek viselése rendkívül izgalmas volt neki, nagyon szerette ezt az időszakot is.

Linus anyukája
Csillag csoport